2 Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.
VTM Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.

Exclusief voor abonnees

Hoofddoek verbieden tot 16 jaar? “Dan ook kruisjes en keppeltjes”

Een hoofddoekenverbod op school voor meisjes jonger dan 16? De denkpiste - een voorstel mogen we het niet noemen - van sp.a-voorzitter Conner Rousseau zorgde afgelopen weekend voor veel discussie. Maar valt er iets te zeggen voor zo’n leeftijdsgrens? Wij legden de denkpiste voor aan filosofen Maarten Boudry (UGent) en Patrick Loobuyck (UAntwerpen): “Ben je voor zo’n verbod, dan word je in de rechterhoek geduwd. Ben je ertegen, dan ben je een naïeve multiculturalist.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

64 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy De Bruyne

    Jan Verbruggen ; Voor de "arabische wereld" was er een "griekse beschaving met opmerkelijke wetenschappers in diverse richtingen." De arabische beschaving heeft zich opgedeeld in verschillende strekkingen die elkaar naar het leven staan, na de dertiende eeuw hebben zij niet veel positief aangebracht, zij staan stil.

  • Gerd Deketelaere

    Sommige moslima's presteren het van een hoofddoek te combineren met een strakke jeans of spannend t-shirt. Wat betekent dat dan?

Lees meer