Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
photo_news Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).

Hoofdverdachte in moordzaak Sofie Muylle vraagt leugendetectortest aan

De 23-jarige Roemeen Alexandru C. wil koste wat het kost bewijzen dat hij onschuldig is en Soffie Muylle niet heeft vermoord. Daarom heeft hij een leugendetectortest aangevraagd. Dat bevestigt zijn advocaat aan onze redactie.

Enkele weken geleden werd Alexandru C. opgepakt in Roemenië op verdenking van de moord op Sofie Muylle en uitgeleverd aan ons land. Sindsdien zit hij in de gevangenis, waar hij nu voor het eerst uitgebreid ondervraagd werd. Eerder werd de man geïdentificeerd als 'de man met de blauwe jas' die duidelijk op camerabeelden te zien was op de plaats van de moord. C. verklaarde in Roemenië dat hij effectief op de plaats was geweest en Sofie op het strand had zien liggen, maar haar niet had aangeraakt.

Onschuld bewijzen

Zijn advocaten bevestigen nu dat de man een leugendetectortest heeft aangevraagd om zijn onschuld in de zaak te kunnen bewijzen. Hij blijft immers volhouden dat hij het slachtoffer niet heeft vermoord. De ondervraging van C. vond afgelopen vrijdag plaats, maar andere informatie kon niet vrijgegeven worden.

Het gerecht heeft veel belastend materiaal tegen C. waaruit afgeleid kan worden dat hij wel degelijk verantwoordelijk is voor de moord op Sofie Muylle. Behalve de camerabeelden waarop duidelijk te zien is dat de Roemeen op de plaats van het incident was, zijn er ook sperma- en andere DNA-sporen van de man teruggevonden op het lichaam van het slachtoffer.

Volgende dinsdag moet de verdachte opnieuw voor de Brugse raadkamer verschijnen en zal er een beslissing over zijn verdere aanhouding volgen.

Lees meer