Illustratiefoto.
ThinkStock Illustratiefoto.

Horeca en landbouwsector willen Belgisch rundvlees promoten

De drie horecafederaties, de landbouwbonden en een sectororganisatie hebben vandaag een charter ondertekend waarin ze zich ertoe engageren het Belgisch rundvlees bij de consument te promoten. Bedoeling is het vlees van bij ons uit de schaduw van buitenlands rundvlees te halen en de diversiteit in het aanbod - Witblauw, Bleue de Chimay, het Rood ras, Limousin, Charolais, enzovoort - onder de aandacht te brengen.

"Er bestaat bij de consument soms een gebrek aan kennis over de veelzijdigheid van de producten van bij ons", weet minister van Landbouw Denis Ducarme (MR), die het initiatief coördineert. "Door middel van dit charter kunnen we dit mooie vlees nog beter aan de man brengen. Er is voor elk wat wils".

Ducarme merkt op dat naast de kwaliteit van het vlees, ook het dierenwelzijn voorop staat. Bovendien moet het vlees niet van over de oceaan komen, wat het klimaat minder schade berokkent.

Logo op restaurant

Met het charter belooft de kweker de opspoorbaarheid en het welzijn van het rund te garanderen, net als dat het dier gezonde en duurzame voeding krijgt. De horeca zal opleidingen organiseren, het Belgisch vlees promoten en de consument minder bekende stukken vlees voorschotelen.

Binnenkort ziet een logo het levenslicht dat de bezoeker van een restaurant garandeert dat het vlees in een schotel van Belgische komaf is. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Verhanneman

    Belgisch koevlees met hormonen heeft totaal geen smaak. bovendien het vlees nog enkele dagen laten hangen boven water waardoor de comsument 1 derde water koopt. ik eet het niet

  • PIETER ROGIERS

    Hmmm, heerlijk!! Lekkere steak met frietjes, seignant gebakken, smullen!!!

Lees meer