2 Huisarts Roel van Giel.
Tine Schoemaker Huisarts Roel van Giel.

Exclusief voor abonnees

Huisartsen ongerust over tweede coronagolf: “Er wacht ons een groot probleem in het najaar”

De huisartsen in ons land houden hun hart vast. Als over enkele maanden het seizoen van de verkoudheden, griep en luchtweginfecties aanbreekt, vrezen ze overspoeld te worden met patiënten die getest moeten worden op het coronavirus. “En dat wordt een groot probleem.” De huisartsen verwachten meer dan 70.000 testen per dag nodig te hebben. Dat is bijna het dubbele van wat België vandaag aankan.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Schroven Peter

    Onze immuniteit wordt dagelijks ondermijnd door de verschillende maatregelen zoals social distancing, mondmaskers en hygiënemaatregelen. Vooral dit gaat ons duur te staan komen als in het najaar de scholen terug openen. Naast de griepvirussen zullen rota-, adeno- en andere virussen vrij spel krijgen. Ik ben benieuwd naar het antwoord van onze virologen op de algemene verzwakking van de bevolking. Nu is net het moment om de immuniteit te versterken, gecontroleerd tijdens de zomermaanden.

  • Alain Maes

    Waar blijven de cijfers van de gewone griep die evenveel doden maakt dan nu het geval is?

Lees meer