4
Olivier Van Eesbeecq

IN BEELD. Groot zinkgat in Brussel-centrum: verkeer omgeleid

In de Kardinaal Mercierstraat in het centrum van Brussel is vanochtend een groot zinkgat ontstaan. De politie is ter plaatse en heeft de straat afgesloten voor al het verkeer. Ook het openbaar vervoer dat door de straat rijdt, moet omrijden. Wat de oorzaak is van het zinkgat, is momenteel niet bekend.

Om iets voor 11 uur zakte een groot deel van de Kardinaal Mercierstraat in. De politie kwam ter plaatse en sloot de straat, vlakbij het Centraal-Station, uit veiligheidsoverweging af voor al het verkeer.

"Het zinkgaat is vier op zes meter groot en twee meter diep", zo vertelt de Brusselse politie aan onze redactie. "Wat de oorzaak is, is voorlopig onbekend. Er zijn geen werken bezig, dus daar kan het niet aan liggen. Mogelijk zit de regenval van gisteren er voor iets tussen. De straat blijft voor onbekende tijd afgesloten."

De technische dienst van de stad Brussel komt ter plaatse om het probleem te onderzoeken en het gat te dichten. Het zinkgat zorgt voorlopig niet voor hinder bij de Brusselse metro of op de Noord-Zuidverbinding.

4
Olivier Van Eesbeecq
4
Mark Baert
4
Mark Baert

Lees meer