2 Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

In het rusthuis regeert de angst: “Nu zie je de gevolgen van twee weken zonder degelijk beschermingsmateriaal”

De rek is er uit, het elastiek staat op springen: dat blijkt uit een nieuwe rondvraag van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (Befezo). Twee op de drie zorgkundigen geven aan dat er nog altijd onvoldoende materiaal is om zich te beschermen. Maar liefst 94 procent is bang om zelf ziek te worden. Ruim vier op de tien zorgkundigen zeggen een collega te hebben die besmet werd met het coronavirus. “Wouter Beke en Maggie De Block mogen hier eens komen meedraaien. Niet één dag, maar een hele maand.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • imke de meester

    waarom Mark ? Dan moeten ze geen verantwoordelijkheid meer nemen. Indien het 2 andere zouden zijn, van uw partij, dan zou je anders spreken ? Die hebben gedaan wat ze konden doen, en, ze zijn niet van mijn partij.

  • marc castermans

    Hopelijk gaan ze al onze beleidsvoerders, zowel ministers als experten, na deze crisis, eens grondig op de rooster leggen en sanctioneren, maar daar maak ik me geen illusies over, in dit land heet het dan; we gaan dit onderzoeken en lessen uit trekken voor de toekomst. Een uitleg om niemand met de vinger te wijzen en alles blauw-blauw te laten. Shame on you.

Lees meer