3 Woensdag opende Jumbo haar eerste Belgische vestiging in Pelt.
Karolien Coenen Woensdag opende Jumbo haar eerste Belgische vestiging in Pelt.

Exclusief voor abonnees

In kaart gebracht: waarom komst van nóg meer supermarkten niet altijd goed nieuws is

Met het Nederlandse Jumbo is er een nieuwe supermarktketen bijgekomen, terwijl het Vlaamse supermarktlandschap overververzadigd is. Unizo-poot Buurtsuper.be wil daarom dat gemeenten de opening van nieuwe supermarkten zouden kunnen verbieden. Het succes van een nieuwe, succesvolle speler gaat nu eenmaal ten koste van een andere. Vooral kleine buurtsupermarkten worden getroffen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Biesen

    Niet akkoord. De consument heeft er baat bij dat er goedkopere en beter bereikbare supermarkten komen. Trouwens, van mij mogen ze 24/7 open zijn ook. Met goede afspraken en contracten kan dat zelfs tot meer echte jobs leiden.

  • willy Adriaenssens

    Het probleem is ,supermarkten laten de consument meer kopen dan hij eigelijk wil aankopen strategie is heel eenvoudig ,ze solderen veel gebruikte producten en de rest is meestal duurder dan in de buurtwinkel ,hoeveel maal hebben de consumenten reeds slechte of minder hoogstaande kwaliteit aangekocht.

Lees meer