Ms Monopoly
RV Ms Monopoly

In nieuwe versie van Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

Het populaire gezelschapsspel Monopoly heeft dinsdag een nieuwe versie onthuld waarin vrouwen meer geld verdienen dan mannen. Ook de mascotte, een zakenman met een snor en een hoge hoed, is vervangen door een vrouwelijke investeerder.

Mevrouw Monopoly is volgens het spel de nicht van de zakenman met de snor. Hij is een immobiliënmagnaat die op zoek is naar nieuwe eigendommen, terwijl zij wil investeren in vrouwelijke ondernemers. De spelers kopen geen huizen of onroerend goed, maar innovaties gecreëerd door vrouwen.

Nieuwe regels

Volgens de nieuwe regels krijgen vrouwen wat meer geld in het begin van het spel en ook elke keer als ze langs "start" passeren. Dat moet de loonkloof in het echte leven compenseren. In de VS verdienen vrouwen gemiddeld 81 procent van het loon van mannen, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk.


Als de mannen goed spelen, kunnen ze ook meer geld verdienen, verzekert fabrikant Hasbro in een mededeling.
Het spel heeft ook nieuwe pionnen: een notebook, een zakenvliegtuig en een horloge. In het originele spel zijn de pionnen onder meer een auto, een strijkijzer en een schoen.

Deze versie van het gezelschapsspel zal vanaf midden september te verkrijgen zijn in de Verenigde Staten en in enkele andere landen waaronder België, Frankrijk en Canada.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Timmermans

    Loonkloof zoals die overal wordt voorgesteld bestaat niet, maar soit. Het bizarre is dat in de klassieke versie van Monopoly iedereen gelijk is. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannelijke of vrouwelijke spelers. Deze nieuwe versie trekt een geslacht voor op het andere. Gelukkig staat het mij dankzij de genderfluïditeit vrij om me tijdens het spel even vrouw te voelen, kwestie van mijn loon wat op te krikken.

  • Hans Oomen

    Is het nu zo moeilijk om mannen en vrouwen gelijk te stellen kwa loon wel rekening houdend met de gepresteerde werken ... Gedaan me de zever !

Lees meer