8
REUTERS

In totaal 82 mensen opgepakt bij Brussels gele hesjes-protest

De politie heeft gisteren in Brussel in totaal 82 mensen opgepakt tijdens en na het brandstofprotest van de gele hesjes: : 76 van hen werden administratief aangehouden, zes anderen werden gerechtelijk aangehouden. De zes worden verdacht van bezit van verboden wapens, drugsbezit, brandstichting en schade aanbrengen aan voertuigen, maakte de politiezone Brussel Hoofdstad- Elsene vandaag bekend.

Vrijdagavond om 20.30 uur nog bemachtigden drie actievoerders Friese ruiters die ze installeerden in de Koningsstraat, op het Paleizenplein en het Koningsplein. Ze blokkeerden zo vijf trams en drie bussen. De drie daders werden opgepakt.

Tijdens de verschillende acties van de gele hesjes die eerder op vrijdag in Brussel gehouden werden, werden twee politievoertuigen in brand gestoken. Onder meer op het kruispunt van de Regentlaan en de Lambertmontstraat en de Regentlaan en de Wetstraat werden over enkele meters kasseien uitgebroken om als projectiel te gebruiken. Signalisatieborden en werfmateriaal werd ook gebruikt om mee te gooien, of dienden als barricade.

 “Zoals bij de rellen van november 2017 gaan we weer een taskforce oprichten om de verdachten te identificeren, op basis van beelden waarover we beschikken”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere, woordvoerster an de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene  . “Er wordt binnenkort een oproep gelanceerd, om mensen te vragen ons die beelden te bezorgen via het e-mailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu.”

8
REUTERS
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric Grosemans

    Het is deze rechtse regering die ons besteelt, groen en ps zitten hier niet in, wel nva en ovld. Voor mij mag diesel 5 euro kosten, rij met cng, heb er geen last van. Dat diesel duurder ging worden wist men al veel langer, wie minder dan 5 jaar geleden nog een diesel kocht was niet goed wijs. Nu moeten ze ook niet komen zagen. Kies voor een alternatief,.

  • marcel mampaey

    nog maar eens de dieselprijs hebben we aan groen en ps te danken voor Calvo mag hij zelfs 3 euro kosten . u betoogt tegen de verkeerde.

Lees meer