Let op als u plakband ontdekt aan uw voordeur.
Shutterstock/PZ Montgomery Let op als u plakband ontdekt aan uw voordeur.

Inbrekers gebruiken nieuwe truc om te weten of u thuis bent

De Brusselse politie waarschuwt dat inbrekers een nieuwe manier gebruiken om te ontdekken of hun potentiële slachtoffers al dan niet thuis zijn. Verschillende bewoners ontdekten de voorbije dagen doorzichtige plakband op hun voordeur.

“Deze is zowel op de deur als de deurpost geplakt, op een hoogte die van geval tot geval kan verschillen”, meldt de politiezone Montgomery. “Het is zeer waarschijnlijk dat deze werkwijze gebruikt wordt om na te gaan of het huis al dan niet leeg is, wat een toekomstige inbraak kan vergemakkelijken.” Varianten van de truc met tandenstokers doken twee jaar geleden ook al op verschillende plaatsen in ons land op. Volgens de politie gebruiken ze soms ook kleine stukjes plastic.

“Als een tape bijvoorbeeld op maandag geplakt werd en woensdag nog steeds op dezelfde plaats plakt, zou dit een indicatie kunnen zijn voor de potentiële dief dat de bewoners van het huis afwezig zijn.”

De politie raadt iedereen aan om de tape te verwijderen van zodra je die opmerkt, en om de politie te verwittigen. “Als je iemand zou zien die zo’n tape aan het plakken is, bel dan onmiddellijk de politie en verzamel in afwachting van onze komst zoveel mogelijk informatie over die persoon: beschrijving, kledij, verplaatsingsmiddel,...”

Bekijk ook:

Met deze sluwe trucs beroven boeven toeristen op Mallorca.

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fred Fourgon

    Maak u geen zorgen, als het écht nodig is komt de politie. Aan alle klagers: hopelijk moet het nooit zo ver komen dat je ze echt nodig hebt. En nog: de politie zit niet in een luie zetel, dat is een cliché dat door verzuurde burgers wordt verspreid

  • Mijke Jansen

    Ouwe truc. Net zoals een leeg bierflesje op een schutting of tuinpad te plaatsen. Is het na een paar dagen nog niet weg, dan zijn de bewoners vermoedelijk niet thuis

Lees meer