photo_news

Instructeurs VAB zien positief effect na hervorming theoretisch rijexamen

Zes maanden na de hervorming van het theoretisch rijexamen in Vlaanderen merken drie op de tien rijschoollesgevers van VAB een positief effect op de kennis van de verkeerscode bij nieuwe kandidaten. Geen van de instructeurs is negatiever geworden.

VAB concludeert dat leerlingen die nu aan de praktijkopleiding beginnen, een betere kennis van de verkeerscode hebben dan voorheen. "Jongeren beseffen ondertussen dat gokken bij het vernieuwde theorie-examen verleden tijd is en bereiden zich duidelijk beter voor", klinkt het.

Pijnpunt is volgens VAB-Rijschool het toepassen van die verbeterde kennis in de praktijk. "Afwachten of de verlenging van de minimum stageperiode van 3 maanden naar 9 maanden daar aan kan bijdragen." VAB hoopt dat jongeren dan ook meer zullen oefenen tijdens de stageperiode.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Als er de helft minder slaagt zie je natuurlijk een positief effect. Dat wil niet zeggen dat ze het beter kennen. Alleen dat enkel de besten er door geraakt zijn.

  • Ahmed Zoupha

    Natuurlijk is dat voor hun positief, meer mensen moeten verplicht een cursus komen volgen voor het theoretisch examen en dat zijn inkomsten, meer zit daar niet achter.

Lees meer