Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.

Intern onderzoek naar islamofobe en gewelddadige Facebookposts van Brusselse hoofdinspecteur

Bij de Dienst Intern Toezicht van de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) loopt een onderzoek naar een hoofdinspecteur van het korps die op zijn Facebookpagina een aantal islamvijandige en gewelddadige posts zou geplaatst hebben. Dat meldt Knack en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel West.

De hoofdinspecteur is verantwoordelijk voor de veiligheid van het openbaar vervoer in de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg en zou de voorbije jaren verschillende duidelijk islamvijandige en gewelddadige berichten geplaatst hebben. Zo is er sprake van een in het verleden verguisde Decathlon-reclame waarin, onder het motto 'Spéciale migration', kogelhulzen afgebeeld staan. Ook is er sinds eind 2016 een gruwelijk filmpje te zien van een aanslag die toont "wat er gebeurt met de vijanden van Israël".

"We hebben inderdaad verschillende klachten gekregen over de posts en hebben een onderzoek geopend", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "Dat onderzoek is in handen van de Dienst Intern Toezicht en we wachten de resultaten af om te beslissen of en welke sancties er genomen worden."

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Claude Sanders

    Ja als de politieke verantwoordelijken alles laten verrotten en maar steeds zeggen er iets aan te zullen doen ( daders altijd dezelfde nationaliteit of afkomst) is het best begrijpelijk dat er één of andere politie ambtenaar zich laat gaan.Men moet nu eindelijk eens een kat een kat noemen,het zal alleen nog maar verergeren.Ik kan deze politie inspecteur zijn frustratie best begrijpen.

  • Jean West

    Abdel Nasser Politiekers moeten ook neutraal blijven maar dit gebeurd ook niet met sommigen met allochtone roots en deze worden ook niet ontslagen.

Lees meer