In Antwerpen zijn gisteren twee geseinde personen gevat tijdens een controleactie van vervoersmaatschappij De Lijn in het premetrostation in de Handelstraat. Dat zegt de lokale politie.
Belga In Antwerpen zijn gisteren twee geseinde personen gevat tijdens een controleactie van vervoersmaatschappij De Lijn in het premetrostation in de Handelstraat. Dat zegt de lokale politie.

Internationaal geseinde man gevat tijdens controleactie van De Lijn in Antwerpen

In Antwerpen zijn gisteren twee geseinde personen gevat tijdens een controleactie van vervoersmaatschappij De Lijn in het premetrostation in de Handelstraat. Dat zegt de lokale politie. 

Eén van de mannen stond geseind om verhoord te worden in het kader van een diefstal met geweld, de andere stond internationaal geseind. Het zou gaan om een 51-jarige man die gezocht werd door Interpol en die vervolgens zal worden uitgeleverd  aan Portugal.

De arrestaties vonden plaats tijdens een controleactie van De Lijn waar de lokale politie bijstand verleende. De controles waren gericht tegen zwartrijders. Wie geen vervoersbewijs kon voorleggen en ook geen identiteitsbewijs op zak had, werd door de politie bijkomend gecontroleerd op illegaliteit. Op die manier kwam aan het licht dat twee van de zowat duizend gecontroleerde reizigers geseind stonden.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Rymen

    Goed werk van de politie, bravo! En nu is het aan de rechter om die man terug vrij te laten zoals de gewoonte is.

  • Eddy Schaercutry

    Weer dat gekraai 'goed gedaan' : excuseer maar er is helemaal niets 'goed gedaan' moest het allemaal zo goed zijn als Nva beweerd dit zou gewoon weg nooit plaats hebben gegrepen, een internationaal geseinde man doodleuk op zijn gemak op de bus. Ze hadden de chauffeur kunnen gijzelen of passagiers. Was die 'toevallige unieke haast eenmalige controle' niet gebeurd samen met de politie wat was er dan gebeurd ?

Lees meer