Vincent Macq.
Photo News Vincent Macq.

Internationale auto- en drugstrafiek opgerold door Naamse politie

Een internationale trafiek in auto's en verdovende middelen is dinsdag door de Naamse politie ontmanteld. Dat hebben de procureur van Namen, Vincent Macq, en de gerechtelijk directeur van de federale politie van Namen, Didier Verlaine, bekendgemaakt. Er werden vijf verdachten opgepakt, tussen 23 en 41 jaar oud van dezelfde familie. Na ondervraging werden drie van hen woensdag aangehouden.

De politie van Namen, Charleroi en Jemeppe-sur-Sambre voerde huiszoekingen uit bij de betrokkenen, van Guineese afkomst. Daar is informatie gevonden over gestolen voertuigen die via de haven van Antwerpen naar Afrika werden verscheept. Een aantal voertuigen kon gelokaliseerd worden. Verder werd 1,5 kilogram cannabis gevonden en cocaïne die in kleine hoeveelheden was verpakt voor straatverkoop.

De verdachten bezochten autoverkopers en vroegen om een testrit, waarna ze met het voertuig aan de haal gingen. Dat gebeurde ook met leasingwagens onder meer in Polen. 

De speurders namen een voertuig in beslag dat voor de trafiek werd ingezet, naast stoorzenders, mobiele telefoons en laptops. Met de inkomsten van de gestolen voertuigen en de verdovende middelen - dagelijks circa 40 transacties rond Namen - investeerde de bende in vastgoed in het buitenland.

"Ze waren gekend bij het gerecht voor handel in gestolen voertuigen en voor drugshandel", aldus procureur Macq. De vijf verdachten zijn twee broers, hun zus, hun moeder en hun oom. Ze hebben bekentenissen afgelegd. Buiten de drie personen die zijn aangehouden, zijn twee anderen in beschuldiging gesteld en nadien vrijgelaten onder voorwaarden.

Aan de huiszoekingen hebben een veertigtal agenten deelgenomen uit Namen, Charleroi en Bergen, met behulp van de politiezone Jemeppe-sur-Sambre en twee politiehonden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy De Gieter

    Ze waren gekend en toch hebben we hen laten doorgaan. Is dit de nieuwe tactiek van het parket?

Lees meer