3 ‘Die zever dat Van Ranst heeft gezegd dat het maar een mild griepje was, mag gaan stoppen. Zoek het op, je zal geen enkel citaat van mij in die zin vinden’
Thomas Nolf ‘Die zever dat Van Ranst heeft gezegd dat het maar een mild griepje was, mag gaan stoppen. Zoek het op, je zal geen enkel citaat van mij in die zin vinden’

Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Marc Van Ranst: “Een tweede golf onder controle krijgen, dat is nog nooit gelukt met een respiratoire epidemie”

Op het hoogtepunt van de coronacrisis was hij haast de held van de natie, nu slikt hij steeds vaker kritiek. “De dag dat je de hemel wordt ingeprezen, zijn ze de messen van de guillotine al aan het slijpen”, weet Marc Van Ranst, nog steeds ’s lands bekendste viroloog. 

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudi Compte

    Voor men kritiek uit op Marc van Ranst lees dan tenminste het interview hierboven deftig . Daar geeft hij toch alles duidelijk aan waarom er dingen zijn veranderd en zoals hier gezegd word verzwegen. Niet deze beste man zijn schuld.In mijn ogen een goede en rustige viroloog die het in mensentaal goed kan verwoorden iets beter nog dan zijn collega Steven van Gucht die ook mijn volledige steun heeft . Topmensen waar je alleen respect voor kunt hebben.

  • Geert Ferket

    Angstige mensen hebben iemand nodig die hen gerust stelt. Het dagelijkse praatje met Van Ranst op tv had voor vele bangeriken een uiterst kalmerend effect. Dan spelen zijn onbekwaamheid en mediageilheid geen rol meer.

Lees meer