4
Photo News

Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Zullen Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? Professor biostatistiek legt uit

We mógen, met de nodige beperkingen, weer reizen binnen Europa. Maar moeten we niet vrezen dat al die Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? De skiërs deden het na de krokusvakantie toch ook? “Het vliegtuig nemen is al een risico”, zegt professor biostatistiek Geert Molenberghs (KU Leuven en UHasselt). “Covid-19 is nog veel gevaarlijker dan we dachten.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leo Kaya

    En de Vlaming steekt de schuld altijd op een ander: de regering, de reisoperatoren, enz. Nooit op zichzelf terwijl het wel de Vlaming is die beslist wat hij doet. We zijn een bekrompen, oververwend volkske geworden, een schim van wat onze voorouders betekenden. Het land is opgebouwd door de echte Vlaamse waarden te respecteren, door te zorgen voor elkaar. Nu kiest de Vlaming voor egoïsme en verdeling. Hopelijk schudt deze crisis de Vlaming terug wakker.

  • Yvan Fostier

    Indien men in alle landen op dezelfde manier redeneert dan loopt er in onze toeristische steden geen kat meer.

Lees meer