Mawda overleed op 17 mei 2018.
BELGA Mawda overleed op 17 mei 2018.

Irakese chauffeur busje Mawda aan ons land uitgeleverd

De Irakees die het busje bestuurde waarin de Koerdische peuter Mawda zat, is uitgeleverd aan ons land en werd al verhoord. Het onderzoek naar het schietincident is bijna klaar. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Na het dramatische incident op 17 mei 2018, waarbij Mawda na een achtervolging door een politiekogel dodelijk in het hoofd werd geraakt, mengde de verdachte zich vermoedelijk onder de ­migranten in de bestelwagen. Hij kon worden geïdentificeerd nadat op het stuur en de versnellingspook van de bestelwagen DNA werd gevonden. De man, een Irakees van in de twintig, werd eind juli eerder toevallig in Engeland opgepakt.

Het parket van Bergen voert het onderzoek naar het schietincident, het federaal parket voert het onderzoek naar mensenhandel en -smokkel. Eerst vroeg het parket van Bergen aan Engeland om de man over te leveren, daarna stuurde ook het federaal parket een verzoek. Door die verschillende procedures sleepte de overlevering langer aan, maar sinds enkele dagen is de verdachte in ons land, bevestigde ook het federaal parket.

"Om het onderzoek naar het schietincident af te ronden, was het wachten op de overlevering en het verhoor van de verdachte. Intussen heeft de ­onderzoeksrechter van Bergen hem inderdaad verhoord. Dat betekent dat het onderzoek naar het schietincident bijna klaar is", verklaarde de Bergense procureur-generaal Ignacio de la Serna aan De Standaard. Ook in Luik werd de Irakees voor de onderzoeksrechter geleidIn Bergen werd hij in verdenking gesteld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, in Luik voor mensenhandel, aldus nog het parket.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sara Verstraeten

    Als men nicht goeds te zeggen heeft hou dan u mond het moest u kind maar zijn !!sterkte aan de familie nogmaals

  • Willem Sliggers

    De ouders wisten wie de bestuurder was. De politie werd ten onrechte met de vinger gewezen. Ben benieuwd naar de afloop van deze zaak .

Lees meer