2
BELGA

Isabel Albers algemeen hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws

Isabel Albers, de huidige hoofdredactrice van De Tijd, wordt algemeen hoofdredactrice van Het Laatste Nieuws en HLN.be.

Albers, die vijf jaar het redactionele zeggenschap had over De Tijd, zal samen met Wim Verhoeven en Dimitri Antonissen de hoofdredactie van Het Laatste Nieuws leiden. Ze verzekert daarmee de opvolging van Paul Daenen, die bijna twintig jaar op een zeer succesvolle manier de leiding had van Het Laatste Nieuws.

Ze vergelijkt haar overgang van De Tijd naar Het Laatste Nieuws met iemand die "van de top in zijn liga" na vijf jaar "voor die hele grote tribune gaat spelen", want Het Laatste Nieuws is een "zeer gelaagde krant", "een krant voor iedereen, die populair maar niet populistisch is". De hoofdredactrice beschouwt het als een "journalistieke challenge" en wil met "de multimediale strategie van hier (De Tijd, nvdr.)" HLN.be een versnelling hoger laten schakelen. 

"Het Laatste Nieuws staat voor het kloppende nieuwshart van Vlaanderen, of het nu op je smartphone is, op je desktop of in de krant. Op welke drager je wat leest, dat wordt bijzaak. Die rechttoe-rechtaan HLN-journalistiek elke dag brengen, met veel meer mogelijkheden dan ooit tevoren, dàt is waar het om draait", zegt Isabel. "Het Laatste Nieuws, dat is voor mij al jaren goed geïnformeerd worden en genieten tegelijkertijd. Op een hele rake manier zeggen waarop het staat."

2
belga

De 44-jarige Albers, germaniste van opleiding, maakte in 2011 de overstap van De Standaard naar De Tijd. Bij De Standaard was ze sinds 1997 aan de slag, eerst als redactrice economie en financiën, daarna een tijd als chef Wetstraat. Haar overstap naar De Tijd maakte van Albers de eerste vrouwelijke hoofdredacteur in Vlaanderen.

Bij De Tijd volgde ze Pierre Huylenbroeck op als hoofdredacteur. Haar aanstelling was toentertijd bedoeld om van De Tijd een bredere zakenkrant te maken. Onder haar redactioneel bewind steeg de totale oplage - digitaal en online - met net geen 10 procent, tot 41.065 lezers. Bij Het Laatste Nieuws komt ze terecht bij een krant die digitaal en op papier 276.370 lezers heeft. Ze start op 1 juni.

Mediafin, de uitgever van De Tijd, is voor de helft in handen van De Persgroep. Rossel, de uitgeverij van onder meer Le Soir, bezit de andere 50 procent van de aandelen.

Lees meer