Jambon belooft nieuwe belastingverlaging na 26 mei

N-VA wil na de verkiezingen opnieuw inzetten op een verlaging van de personenbelasting. Dat zegt kandidaat-premier Jan Jambon in een interview met deze krant. 

"We hebben grote inspanningen gedaan voor de bedrijven, maar voor de werknemers zijn we er nog niet. Met de regering-Michel hebben we een taxshift gerealiseerd die eigenlijk een tax cut (belastingverlaging, red.) was. Dat moet opnieuw de ambitie zijn en is mogelijk als we de inefficiënte uitgaven terugdringen." 

Of hij ook eerste minister wil worden van een regering die de communautaire agenda weer vijf jaar in de diepvries steekt, wil Jambon niet zeggen. "Mocht Wallonië centrumrechts stemmen, dan kunnen we direct een heerlijke coalitie vormen. Maar iets zegt me dat het iets complexer wordt.”

Jambon aan het woord over de visafraude binnen zijn partij, confederalisme en het Marrakesh-pact: lees het volledige interview op HLN+, exclusief voor abonnees. 

171 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy Spiesssens

    Tax chift. Mooie woorden alle maanden ietsje meer netto en op het einde van het jaar moet je dubbel zoveel terug betalen. Er werdt altijd genoeg van mijn loon afgehouden zodat ik altijd ietsje terug kreeg en nu met de tax chift heb ik er 700.00 euro mogen betalen dus tax chift het woord zegt het zelf de tax gewoon verplaats naar u eindafrekening Mooie boel

  • Patrick De pauw

    Voor de verkiezing veel beloftes zoals met hun km heffing die ze ineens weg doen?wacht maar na de verkiezingen het zal rap terug boven komen een bende bedriegers zijn het

Lees meer