Op beelden van ‘Villa Politica’ was te zien hoe Jambon een spelletje op zijn telefoon speelde tijdens het debat over de regeerverklaring. De oppositie zag er een nieuw bewijs in van zijn dedain voor het parlement.
BELGA Op beelden van ‘Villa Politica’ was te zien hoe Jambon een spelletje op zijn telefoon speelde tijdens het debat over de regeerverklaring. De oppositie zag er een nieuw bewijs in van zijn dedain voor het parlement.

Jambon na heisa over spelletje Angry Birds in het parlement: “Fake news, het was Toy Blast”

De kersverse Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft op Radio 2 gereageerd op de heisa die is ontstaan nadat hij afgelopen week werd betrapt op het spelen van een spelletje op zijn smartphone in het Vlaams parlement. 

Jambon geeft toe dat het niet bepaald een goed beeld was, maar beklemtoont dat hij slechts kort afgeleid was. En hij zet ook meteen even de puntjes op de i. “Dit is absoluut fake news”, lachte hij in ‘De Week van Harald’ op Radio 2. “Het was helemaal niet Angry Birds, maar Toy Blast.”

Geen goed beeld

“Ik weet ook wel dat dat geen goed beeld is”, vertelde Jambon nog. “Maar als je wekenlang keihard gewerkt hebt, mag dat wel heel even denk ik. Ik wachtte op een belangrijk berichtje en was even afgeleid. Ik denk niet dat dit fataal is voor al het werk dat we al geleverd hebben.”

In ‘De Zevende Dag’ reageerde de minister-president vandaag eveneens op de ophef. Jambon liet verstaan dat hij Toy Blast van zijn gsm heeft verwijderd. “Ik zal het nooit meer doen, beloofd”, voegde hij er aan toe.

Bekijk ook: Ophef over Jambon die Angry Birds* (*Toy Blast dus) speelt 

116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Faes

    Opnieuw heeft Jantje de leugenaar het nog steeds niet begrepen . Arme Jan.

  • Ronny Van de Wal

    Toen Jambon begon te fulmineren in het parlement,"da gaade gij ni bepalen,da gaade gij ni bepalen heee",dacht ik spontaan...Ventje ge laat juist uw ware aard zien en ge beseft het nog niet eens.Hoe hard je het ook wenst te verbergen,de narcist verraadt zichzelf vroeg of laat.HIJ,en alleen HIJ,gaat dat bepalen....

Lees meer