Jean-Marie Dedecker.
Joost De Bock Jean-Marie Dedecker.

Jean-Marie Dedecker: "Uitgesloten dat ik ooit nog lijst vorm met N-VA"

"Onmogelijk. Uitgesloten." Het zijn volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen, maar in Canvasprogramma 'De Afspraak op Vrijdag' heeft Jean-Marie Dedecker uitgesloten dat zijn partij LDD ooit nog met N-VA een lijst zal vormen.

"Ik ga nooit meer springen", antwoordt De Decker op vraag van presentator Ivan De Vadder. Toch wil hij een eventuele samenwerking in de toekomst niet helemaal afschieten. "Als je in een gemeente aan de macht wil komen, moet je samenwerken, een coalitie vormen."

Maar één lijst of één partij, dat zal wat De Decker betreft nooit meer gebeuren. "Onmogelijk. Uitgesloten. Onthoud het goed." In september vorig jaar was Dedecker in hetzelfde programma nog voorzichtig positief, toen hij bekendmaakte dat hij met zijn partij zou deelnemen aan de verkiezingen van 2018. "Ik heb al drie telefoontjes gekregen van N-VA'ers." Nu komt die samenwerking er dus niet.

10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Frans Peeters

    Hij kan.misschien samengaan met de gevallen NV.A er Vuye & co.

  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    Teminste iemand die durft uitkomen voor zijn gedacht maar als je hier niet meeloopt met de graaiers opinie ben je een ballenbak

Lees meer