Jean-Pierre Van Rossem over euthanasie-interview: "Nooit eerder zag ik zo'n onbenullig would-be journalistje"

Gisteren gooide YouTuber Bert De Clercq een interview met Jean-Pierre Van Rossem online. De 72-jarige Van Rossem vertelde in dat interview euthanasie te hebben aangevraagd. In een Facebookbericht haalt hij nu zwaar uit naar de YouTuber. "Geen erger soort dan kloteventjes die zichzelf uitgeven voor journalist."

Jean-Pierre Van Rossem is niet te spreken over het interview dat YouTuber Bert De Clercq met hem aflegde. In een boos Facebookbericht brandt hij De Clercq helemaal af en geeft hij ook de media een veeg uit de pan. "Kennen deed ik hem niet. Eindeloze emails verstuurde hij mij om te bedelen naar een interview. Om van zijn gezaag af te zijn liet ik hem dus komen", schrijft Van Rossem. "Ik hoopte dat de klus in vijf minuten geklaard kon zijn, Maar owee, met het sérieux van een stel vakjournalisten pakte hij hele koffers uit. Wel een half uur lang. Lang genoeg om te doorzien dat ik een soort psychopaat voor mij had."  

Van Rossem noemt De Clercq ziekelijk zelfingenomen. "Iemand die van zichzelf dacht dat hij een journalist was van het kaliber Guy Mortier of Johan Anthierens." Hij beweert dat de YouTuber het in zijn mails had over een podcast, "maar toch presteerde hij het om twee camera's tegelijk voor mijn smoel te zetten", klinkt het.

YouTube Bert De Clercq
Geert De Rycke YouTube Bert De Clercq

"Hij stelde het soort vragen dat zelfs het jongste reportertje van Karrewiet niet zou willen stellen."

Jean-Pierre Van Rossem

Domme vragen

"Beginnen kon hij niet meteen. Eerst moest hij nog een pepdrankje naar binnen gieten. Als hij dan eindelijk begon stelde hij het soort vragen dat zelfs het jongste reportertje van Karrewiet niet zou willen stellen. Voortdurend hengelde hij naar de vrouwen op wie ik ooit verliefd was. Ook om de peperdure wagens waarmee ik ooit reed. Pertinent genodeg dat ik me kwaad maakte, dat ik hem zei daarover nooit nog iets te willen zeggen."

"Dat ik hem terloops zei dat ik een aanvraag voor euthanasie had aangevraagd molk hij uit als een ervaren lijkenpikker. Die klootzak stelde het voor alsof het voor overmorgen was."

Jean-Pierre Van Rossem

"Sensatie"

Van Rossem brak na een half uur het interview af. "Nooit eerder zag ik zo'n knullig onbenullig would-be journalistje voor mijn neus." Van Rossem is niet te spreken wat daarna met het interviewmateriaal gebeurde. "Het was de afspraak dat hij mij het geluidsbandje zou opsturen. Maar wat deed het geestelijk gestoord mannetje? Niks geluidsbandje. Wel stuurde die perverse klootzak het filmpje prompt naar Het Nieuwsblad, naar Het Laatste Nieuws, etc. Dit alles zonder de geringste toelating van mijnentwege. Want het was het kloteventje om de sensatie te doen."

Sneer naar media

Van Rossem geeft in het bericht ook de media een veeg uit de pan. "Drie kranten namen zijn versneden videofilmpje over zonder zelfs maar na te gaan wat ervan waar was", klinkt het. Onze redactie heeft echter wel verschillende malen geprobeerd Van Rossem te bereiken. Helaas zonder succes.

Euthanasie

De manier waarop De Clercq zijn uitspraken over euthanasie heeft verwerkt in het filmpje, zetten bij Van Rossem kwaad bloed. "Dat ik hem terloops zei dat ik een aanvraag voor euthanasie had aangevraagd molk hij uit als een ervaren lijkenpikker. Net alsof gold het geen voorzorgsmaatregel van mezelf met het oog op de toekomst. Neen, die klootzak stelde het voor alsof het voor overmorgen was."

Bert De Clercq beweert dat Van Rossem er zich wel degelijk van bewust was dat de videocast online uitgezonden zou worden. "Uit onze mailcorrespondentie blijkt overduidelijk dat hij daar wel degelijk van op de hoogte was", laat De Clercq aan onze redactie weten.

Lees hier het volledige Facebookbericht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer