2 Jeff Hoeyberghs en tientallen andere Belgen dagen de Staat voor de rechter.
Joel Hoylaerts / Photonews Jeff Hoeyberghs en tientallen andere Belgen dagen de Staat voor de rechter.

Exclusief voor abonnees

Jeff Hoeyberghs en 30 andere Belgen slepen Staat voor rechter: “Coronamaatregelen zijn georganiseerde uitroeiing van bejaarden”

Een dertigtal Belgen hebben twee procedures aangespannen tegen de Belgische Staat omdat ze vinden dat hun vrijheden te veel worden beperkt door de coronamaatregelen. Eén van hen is de bekende plastische chirurg Jeff Hoeyberghs. “De coronamaatregelen schenden fundamentele mensenrechten", zegt hun advocaat. Voor Hoeyberghs is er sprake van “georganiseerde uitroeiing van bejaarden in woonzorgcentra.” Viroloog Marc Van Ranst is niet onder de indruk: “Dit is gewoon idioot”. Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is nog niet op de hoogte van een dagvaarding. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

150 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • pol van de velde

    Het corona virus is een test waarvan de leiders van alle landen een scenario moeten volgen dat van land tot land verschilt. 1,5m afstand houden, maar als je politici ziet staan ze gewoon naast mekaar en zonder masker. Hoeyberghs heeft deels gelijk met de uitroeing van de bejaarden, de wachtlijsten zijn inmiddels verdwenen.

  • raymond van der craen

    Zeer juist Jef, dat is één punt maar deze coronacrisis is eveneens een dekmantel om het ineenstortend economisch systeen te verdoezelen. We gaan nog wat beleven vrees ik.

Lees meer