Jeff Hoeyberghs
Joel Hoylaerts / Photonews Jeff Hoeyberghs

Jeff Hoeyberghs haalt uit naar viroloog Marc Van Ranst, maar die kaatst bal terug

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs stuurde een tweet de wereld in waarin hij zwaar uithaalt naar Marc Van Ranst. De viroloog diende Jeff Hoeyberghs flink van antwoord.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoeyberghs ligt onder vuur na een ondoordachte tweet waarin hij commentaar uit op viroloog Marc Van Ranst. Bovendien noemt hij het coronavirus een hoax, een opzettelijk verspreid onwaar bericht.

Eerder lag de plastisch chirurg onder vuur na enkele seksistische opmerkingen tijdens een lezing voor een studentenvereniging. 

“Voor sommige mensen is er geen enkele hoop”, kaatst Van Ranst de bal terug. Het antwoord kon bovendien op veel positieve reacties rekenen.

Lees ook: 

“Nieuws moet je niet verzwijgen”: hoe ‘Karrewiet’ kinderen elke dag slecht nieuws moet brengen (+)

Moeten we nu een mondmasker dragen of niet? “Er zijn voor gezonde mensen ook risico’s aan verbonden” (+)

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • monique deceuninck

    wel wel wat een specialisten allemaal ,hou het eenvoudig hou u aan de regels en maak de virologen niet af ,het is voor iedreen afwachten ,het virus is een onzichtbare vijand ,en hoeybergs ja wat vangen we daar mee aan ?

  • Patrick Gielen

    Hoeyberghs is een persoon met medische achtergrond, dus hij moet weten waarover hij spreekt. Dus als hij een willekeurig ziekenhuis binnenwandelt, gaat daar quasi niemand liggen met Corona, zijn nagenoeg alle bedden vrij op intensieve en zijn er totaal geen doden gevallen door dit virus. Eveneens heeft hij er geen moeite mee om al die mensen op intensieve een hand te geven aangezien ze toch geen Corona hebben. Als Hoeyberghs dit doet, wil ik hem gerust geloven dat dit een hoax is.

Lees meer