De overmeesterde vader wordt weggevoerd.
Alexander Haezebrouck De overmeesterde vader wordt weggevoerd.

Jeugdrechter beveelt plaatsing van jongen in instelling: vader grijpt wapen van agente, zoon zet het op een lopen

Een man heeft deze ochtend op de Kortrijkse rechtbank twee agenten bedreigd met hun eigen vuurwapen. De man slaagde erin tijdens een schermutseling het vuurwapen van een agente te bemachtigen. 

De man van 1971 uit Avelgem moest vandaag samen met zijn minderjarige zoon verschijnen bij de jeugdrechter toen het plots fout liep. 

De rechtbank beval een plaatsing in een instelling. De vader ging daar niet mee akkoord, waarop een schermutseling ontstond. In het tumult slaagde hij erin een wapen van een agent te ontfutselen. De man zou het wapen tegen de nek van de agente hebben geduwd en haalde zelfs de trekker over, maar het wapen was niet schietklaar gemaakt. 

Een tiental agenten van de politiezone Vlas snelden ter hulp. De man kon overmeesterd worden en zal voorgeleid worden. Het parket vraagt zijn aanhouding. Beide agenten werden in shock en lichtgewond afgevoerd. 

Het zoontje van de man zette het op een lopen en is spoorloos. 

164 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mario Tersago

    Een bewuste poging tot doodslag. Dat krijgt men als je steeds een zachte aanpak hanteert en vervolgens eens het deksel op de neus krijgt. Mensen die het recht zo in eigen handen nemen, moet men opsluiten. Niet alleen de daden maar vooral de mentaliteit is hetgeen wat ziek is in onze maatschappij.

  • Heidi Werbrouck

    Gaston, de man werd volgens dit artikel geboeid NA het incident toen hij overmeesterd werd, niet vooraf in de rechtszaal.

Lees meer