RV

Jeugdrechter stuurt twee minderjarige kopschoppers Antwerpen naar gesloten jeugdinstelling, derde verdachte opgepakt

In Antwerpen heeft de jeugdrechter vandaag beslist om twee minderjarige kopschoppers (17) naar de gesloten jeugdinstelling van Everberg te sturen, na een video van een gewelddadige diefstal in een premetrostation. De politie heeft ook een derde verdachte opgepakt in verband met de feiten. Het gaat om een 16-jarige jongen, hij heeft het filmpje gemaakt. De tiener verschijnt morgen eveneens voor de jeugdrechter.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De lokale politie van Antwerpen kon de jongeren identificeren en oppakken nadat er een filmpje op sociale media was verschenen waarin een hulpeloze man zonder aanleiding werd aangevallen. De feiten vonden vermoedelijk plaats in premetrostation Diamant onder Antwerpen-Centraal. De man wordt er plots belaagd door enkele jongemannen. “Je portemonnee of je kop”, krijgt hij te horen, waarna hij luttele seconden later twee rake schoppen tegen het hoofd krijgt. Het lijkt op de beelden ook of een van de twee jongemannen een mes vast heeft.

Gesloten jeugdinstelling

De jeugdrechter besliste vandaag om de twee 17-jarige verdachten te plaatsen in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Daar zullen de jongens minstens vijf dagen verblijven. “Ze blijven daar tot vrijdag en worden dan opnieuw voor de jeugdrechter geleid. Die zal dan beslissen of hun plaatsing verlengd wordt, of zal andere maatregelen opleggen”, zegt persrechter Luc Versteylen van de jeugdrechtbank.

Later op de dag kon ook een derde verdachte opgepakt worden, die de aanval zou gefilmd hebben. 
De 16-jarige verschijnt morgen voor de jeugdrechter, meldt het parket van Antwerpen, dat zeer zwaar tilt aan de feiten. Het noemt ze in een persmededeling “totaal onaanvaardbaar”.

Dries Van Langenhove en Filip De Winter van Vlaams Belang hadden het filmpje verspreid op sociale media. De Lokale Politie Antwerpen kreeg de beelden in haar bezit en startte een onderzoek. “We kregen de beelden ook via sociale media, vooral door verbolgen jongeren”, laat politiewoordvoerder Sven Lommaert weten. “Onze lokale recherche is met een onderzoek gestart. We hebben nog geen weet van een klacht van het slachtoffer.”

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lodewijk Verborgt

    Dus als ik het goed begrijp lopen ze volgende week terug vrij rond en kunnen ze herbeginnen.

  • Paul Coudijzer

    Ze kunnen de tuin van Geens onderhouden als straf!!!

Lees meer