Johan Danen
BELGA Johan Danen

Johan Danen: "Pleiten voor duurzame jobs in Limburg"

Voor het eerst sinds 1999 zetelt er opnieuw een Limburgse verkozene voor Groen in het Vlaams Parlement. Lijsttrekker Johan Danen is dan ook heel opgelucht: "Derde keer goede keer voor mij, maar ook voor de hele partij. Ik zal me zeker dubbel plooien om duurzame jobs in Limburg te realiseren", aldus Danen.

Zonder verkozenen in het Vlaams noch het federaal parlement, waren de Limburgse Groenen helemaal weggezakt. De provinciale afdeling is echter, net zoals elders in Vlaanderen, rechtgekrabbeld. Dat levert een zitje in het Vlaams Parlement op voor lijsttrekker Johan Danen. Op de federale lijst kwam Katrijn Conjaerts een zucht tekort om naar Brussel te mogen.

Bij Groen overheerst de blijdschap dat er opnieuw een Vlaamse verkozene is. "En daar zal ik me zeker laten gelden", aldus Johan Danen. "Net zoals iedereen in de provincie, zal het creëren van nieuwe jobs een prioriteit zijn. Ik wil daarbij het accent leggen op duurzame banen, bijvoorbeeld door huizen te laten isoleren door laaggeschoolde werknemers. Zo combineren we ecologische en economische voordelen." Danen wil tevens een Vlaams front vormen om een rechtmatig deel van investeringen voor Limburg af te dwingen bij de NMBS.

Lees meer