HLN

Jonge vrouw (23) opgesloten op zolder en gemarteld door haar vriend

De onderzoeksrechter in Charleroi heeft vandaag een 39-jarige man aangehouden voor poging doodslag, opsluiting en ook voor onmenselijke en vernederende behandelingen. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geslagen, snijwonden te hebben toegebracht en haar te hebben opgesloten op de zolder van het huis van zijn moeder in Jumet (Charleroi). Deze vrouw, die de scène bijwoonde, is vrijgelaten zonder inbeschuldigingstelling. Dat is vernomen van het parket van Charleroi.

Het was de moeder van het slachtoffer die de hulpdiensten vrijdagmorgen verwittigde. Zij had telefonisch een noodoproep van haar dochter ontvangen, waarin ze aangaf dat ze opgesloten was door haar partner en vreesde voor haar leven, aldus het parket.

De lokale politie van Charleroi begaf zich naar de rue des Verreries maar de verdachte weigerde open te maken voor de inspecteurs. Nadien poogde hij via de daken te vluchten. Toen de agenten door een raam bloedsporen opmerkten, drongen ze de woning binnen en pakten de man op. Op zolder vonden ze de toegetakelde jonge vrouw. Haar lichaam vertoonde tal van bloeduitstortingen en er waren sporen van inkepingen met een mes op de benen, om haar te doen lijden, aldus substituut Sandrine Vairon. Het slachtoffer werd in shock gehospitaliseerd. Ze verkeert niet in levensgevaar.

De verdachte werd vandaag voor de onderzoeksrechter geleid, die hem aanhield voor poging doodslag, opsluiting en onmenselijke en vernederende behandelingen. Zijn moeder, in wier woning de feiten in haar bijzijn gebeurden, werd vrijgelaten. In deze fase werd het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood niet weerhouden, maar het onderzoek wordt voortgezet.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • chris bogaerts

    100 jaar geleden gebeurde er ook genoeg vreselijke zaken maar toen werden de mensen braaf gehouden door meneer pastoor. Kijk maar eens vanaf de jaren 60 toen begon het hier zwaar te veranderen. Ontopic dat de moeder word vrij gelaten verwonderd me.....

  • Gerard Braeckmans

    Idd, waarom werd de moeder vrijgelaten. Ze was getuige, heeft geen hulp geboden en geen reddingsdiensten verwittigd.

Lees meer