photo_news

Jongen (17) zwaargewond na aanval met staaf op school

Een jongeman van 17 is in Mol aangevallen met een ijzeren staaf, net nadat hij op school was aan­­­ge­komen. Het slachtoffer verkeerde een tijd lang in levensgevaar, maar is nu aan de beterhand.

Het slachtoffer van Turkse afkomst heeft al negen maanden een relatie met een Marokkaans meisje. Iets wat haar broer M.E.H. (20) niet kan verkroppen. Donderdagochtend sloop hij, gewapend met een ijzeren buis, de school van de jongeman binnen en sloeg hem meermaals vol op het hoofd. De tiener werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis in Geel, waar hij geopereerd werd. "Volgens de dokters heb ik veel geluk gehad. 'De kans dat je zoiets overleeft, is 10%', zeiden ze."

Zijn vriendin wijkt niet van zijn zijde. "Haar broer kan niet aanvaarden dat we samen zijn. Turken en Marokkanen: in zijn hoofd is dat verboden. Marokkanen moeten met Marokkanen zijn, Turken met Turken. Dat soort van racisme komt nog heel veel voor tussen onze twee gemeenschappen." De dader, die bekendstaat voor drugsfeiten én voor agressief gedrag, is sinds de feiten spoorloos.

LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. OOK BESCHIKBAAR IN DIGITALE VERSIE

Lees meer