De uittredende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker
EPA De uittredende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker

Juncker: “Franstaligen worden aan de Belgische kust niet meer aanvaard”

Jean-Claude Juncker, de uittredende voorzitter van de Europese Commissie, vindt dat de tolerantie tegenover Franstaligen aan de Belgische kust afneemt. In een interview met De Tijd en L'Echo zegt de Luxemburger dat hij er dan maar Duits spreekt. "Dat kan blijkbaar wel. Ik vind dat schandalig belachelijk."

Juncker brengt elk jaar enkele dagen in Middelkerke door. "Dertig jaar geleden kon ik bij de slager of de bakker gerust iets in het Frans bestellen. Vandaag wordt dat niet meer geaccepteerd, dus praat ik Duits", zegt hij in De Tijd en L'Echo. 

"België zou het model kunnen zijn voor een geslaagd samenwonen. Helaas is dat nog niet het geval. Ik heb nog nooit een Belg ontmoet die trots is op zijn land.”

376 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Eneman

    Misschien best allemaal eerst West-Vlaams leren, in plaats van te denken dat één of ander Brabants dialect standaard 'Vlaams' is. Kwestie van zich aan te passen aan de lokale taal ...

  • andre van de wege

    ik heb daar geen probleem mee ik spreek vloeiend de 3 talen van Belgie.

Lees meer