2
BELGA

Jury luistert naar stiekeme geluidsopnamen van familie Tine Nys: "Tot op de laatste minuut zeiden we nee”

Het euthanasieproces rond Tine Nys gaat de tweede week in. Vandaag beluisterde de jury de geluidsopnamen die haar familie (stiekem) maakte toen zij na de euthanasie verhaal gingen halen bij de artsen. “Ik ben ook een beetje kwaad”, horen we dokter D.G., een van de beklaagde artsen, daarop zeggen. “Hij (Joris V.H., red.) is nogal snel bereidwillig is geweest om in te gaan op de vraag van Tine. Maar daar kan ik ook niets aan doen.” Herlees hieronder het relaas van de zitting.

Alle nieuwsartikels over het euthanasieproces zijn verzameld in dit dossier.

2
BELGA

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Van De Plas

    En Tinne zei JA ! En daarmee is eigenlijk alles gezegd he. De rest is discussie achteraf, en ja er is misschien iets te verbeteren, maar daar de huidige dokters voor verantwoordelijk stellen is wat veel gezegd, want zij handelde binnen de wet.

  • Gunther De Vrieze

    Geheime opnames van gesprekken zijn wel rechtsgeldig als men zelf deelneemt aan het gesprek.Wel dient men in deze zaak verder te onderzoeken waardoor het zover gekomen is.Welke instantie sponsort dit en zorgt ervoor dat er straks geen enkele dokter meer euthanasie durft goed te keuren en er nog meer zelfmoorden gaan plaats vinden.Dat moet bestraft worden!Schande dat het overlijden van Tine misbruikt wordt om euthanasie terug in vraag te stellen.

Lees meer