“Waarom zou je iemand niet helpen als die daar nadrukkelijk om vraagt?”
Facebook/Bart Leye “Waarom zou je iemand niet helpen als die daar nadrukkelijk om vraagt?”

Kankerpatiënt Mieke (45) vraagt medewerkster NMBS om hulp, maar blijft gefrustreerd achter

Mieke Adam (45) uit Deinze wilde vrijdagavond na een weekje aan zee met de trein terug naar huis in Deinze. In het station van De Panne bleek plots dat haar trein van spoor veranderde. Daarom vroeg ze aan een NMBS-medewerkster hulp om haar zware koffer te dragen. “Maar zij haalde haar schouders op en draaide zich om.”

“Normaal vertrekt de trein vanop perron 1, waar je geen trappen hoeft te nemen om bij de trein te raken”, vertelt Mieke aan Het Nieuwsblad. “Ideaal, aangezien ik een zware koffer bij me had en mijn mama er voor een keer niet bij was om me te helpen.” Maar plots veranderde de trein van spoor.

Mieke vroeg om hulp, maar botste op onbegrip. “Ze zei mij doodleuk dat ik anders maar moest wachten op de volgende trein, waarna ze zich omdraaide en met andere mensen begon te babbelen.” 

Ongeneeslijk

Mieke bleef gefrustreerd achter. Wat de medewerkster van de NMBS niet wist, is dat Mieke ernstig ziek is. Ze lijdt aan melanoomkanker. Genezen kan ze niet meer, schrijft ze op haar blog.

Gefrustreerd kroop Mieke in haar pen en deelde haar bericht op Facebook. Haar post werd inmiddels al meer dan 1.500 keer gedeeld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het kostte Mieke 10 minuten om trap per trap haar zware koffer naar het andere perron te sleuren. “Ik wil de NMBS niet met de vinger wijzen”, zegt ze. “Maar waarom zou je iemand niet helpen wanneer die nadrukkelijk om je hulp vraagt?”

90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jean bouckaert

    het is moeilijk om als mens te begrijpen dat een gezond uitziend iemand om hulp vraagt ,en dat is iets wat we allemaal hebben ,Mieke ziet er gezond uit en die NMBS dame kon ook een slechte rug hebben , maar als we niets zeggen zijn we braaf en als we iets zeggen dan klagen we volgens sommige, grtz een tinnitus lijder

  • annie laureys

    Niemand kan weten of deze vrouw ziek is of wat aan de hand heeft, zo.n zware koffer mee dragen zou ik zelf overwegen ,op andere voortgaan is een andere zaak

Lees meer