2 Kasteel Elewijt of 'Het Steen' in Elewijt (Zemst).
photo_news Kasteel Elewijt of 'Het Steen' in Elewijt (Zemst).

Kasteel van Rubens te koop

Het kasteel van Pieter Paul Rubens (1577-1640) staat te koop. Voor 4 miljoen euro kun je eigenaar worden van Kasteel Elewijt  in het gelijknamige Elewijt, een deelgemeente van Zemst. Dat melden De Standaard en The Art Newspaper. 

De meester woonde er van 1635 tot zijn dood in 1640 en schilderde er enkele van zijn werken, zoals 'Landschap met de toren van kasteel Steen' en 'Gezicht op Het Steen in de vroege ochtend'.

Het door Rubens flink onder handen genomen gebouw, dat ook 'Het Steen' wordt genoemd, stamt al uit 1304 en is met 33 kamers, waaronder een privékapel, niet bepaald een klein stulpje te noemen. 

Rubens kocht 'Het Steen' in 1631, volgens De Standaard voor 93.000 Carolusguldener. Nadat hij het slot had gerenoveerd, woonde hij er met Helena Fourment, die op 16-jarige leeftijd met de toen 53-jarige kunstenaar in het huwelijk was getreden. Volgens de overlevering was het stel er bijzonder gelukkig met elkaar en met zijn kinderen.

Het kasteel moet niet worden verward met het Rubenshuis op de Wapper in Antwerpen, waar de kunstenaar eerder woonde en werkte en dat nu een museum is.

2 Zelfportret van barokschilder Pieter-Paul Rubens  (1577-1640).
Het Rubenshuis, Ans Brys Zelfportret van barokschilder Pieter-Paul Rubens (1577-1640).

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Is dat met schilderijen of alleen kale muren?

  • Geert Van de Moortele

    4 miljoen.Zelfs voor Laurent onbetaalbaar.

Lees meer