5
Baert Marc

Exclusief voor abonnees

Kerstmarkt ook voor zakkenrollers een feest: agent onthult hun 6 sluwste trucs (en geeft 4 tips om ze te slim af te zijn)

Politiecijfers bewijzen het: zakkenrollers hebben het deze maand extra druk. De cadeautjesjagers in winkelstraten en kerstmarktbezoekers die in de glühwein vliegen, zijn dankbare prooien voor pickpockets. Vorig jaar sloegen zakkenrollers, grijpdieven en sacochentrekkers in december elke dag meer dan 100 keer toe. Een Brusselse inspecteur die fulltime jaagt op gauwdieven onthult de sluwste dieventrucs. En geeft tips om jatters een stapje voor te blijven.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anny Bollens

    Handtas onder de jas of geen meenemen, zeker op markten! Naai in de binnenkant van een jas een stuk stof met eventueel knop of rits om bankaart en identiteitskaar enz te steken!

  • Jean De Grande

    Wegblijven in dat door links verknoeide gat dat Brussel is geworden, is nog altijd de beste tip.

Lees meer