Nu Didier Reynders (MR) officieel Europees commissaris is geworden, neemt Philippe Goffin als minister zijn bevoegdheden Buitenlandse Zaken en Defensie over. Bij koning Filip legde hij zaterdagmiddag de eed af, in het gezelschap van premier Sophie Wilmès.
EPA Nu Didier Reynders (MR) officieel Europees commissaris is geworden, neemt Philippe Goffin als minister zijn bevoegdheden Buitenlandse Zaken en Defensie over. Bij koning Filip legde hij zaterdagmiddag de eed af, in het gezelschap van premier Sophie Wilmès.

Kersvers minister van Buitenlandse Zaken en Defensie meteen slachtoffer van vals Twitteraccount

De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, kreeg vandaag, twee dagen nadat hij aan het hoofd kwam van de Belgische diplomatie, met een slechte verrassing af te rekenen.

Een op het eerste zicht officiële twitteraccount "PGoffinBe", met een foto van de MR-politicus bij zijn eedaflegging bij de koning, kondigde deze namiddag de dood aan van de gewezen Egyptische president Hosni Moubarak. De valse account werd snel geblokkeerd door Twitter.

Buitenlandse Zaken had het sociaal netwerk gecontacteerd zodra ze de valse account ontdekt hadden. Het is nog niet bekend wie er achter de fraude zat. De administratie verduidelijkte nog dat de nieuwe minister op zeer korte termijn over een persoonlijke twitteraccount zal beschikken.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Wouters

    Nr hoeveel in hoeveel jaren? Over dossierkennis moeten we niet spreken. Dat is van geen belang voor een politieker.

Lees meer