2
UNKNOWN

Keulen maakt 5 miljoen euro voor C-Mineproject in Genk vrij

De Vlaamse regering heeft vijf miljoen euro vrijgemaakt voor het project C-Mine op het voormalige mijnterrein van Winterslag in Genk. Dat gebeurde op voorstel van minister van Stedenbeleid Marino Keulen (Open Vld). C-Mine is een onderdeel van het stadscontract dat Genk met de Vlaamse regering afsloot en was via het Limburgplan ook al geselecteerd om een nieuwe socio-economische dynamiek te creëren in Limburg.

Parking
Tot dusver werden al een ondergrondse parking en een cinemacomplex gerealiseerd. Verder staat ook nog de realisatie van een toeristisch bezoekerscentrum, een designcentrum, een media- en designacademie, een cultuurcentrum en een bedrijvencentrum op het programma. Daarnaast komt er in een aparte zone ook een speeltuin voor kinderen, horecagelegenheden en een vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten.

Cultuur
Het culturele accent van C-Mine ligt op de mijnbeleving en op industriële vormgeving en design. Zo is het atelier van keramiekkunstenaar Piet Stockmans al in C-Mine gevestigd. Het project maakt daarnaast een onderdeel uit van een toeristische fiets - en autoroute waarin stedelijke kernen worden afgewisseld met groengebieden. Dit gebied strekt zich uit van Beringen tot Düren en kenmerkt zich door een gemeenschappelijk mijnverleden. (belga/gb)

2
UNKNOWN

Lees meer