Illustratie.
ANP XTRA Illustratie.

Kevin (27) uit Luik sterft door hartaanval tijdens joggen

Een jonge Luikenaar uit Flémalle  is vrijdagmiddag plots overleden aan hartfalen tijdens het joggen. Kevin (27) liep op een voetbalveld in de buurt en werd plots onwel. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten. Hij bezweek, meldt de krant La Meuse vandaag.

Kevin was alleen op het veld toen hij zich onwel voelde worden. Hij was nog in staat om twee vrienden op te bellen voor hij in elkaar stuikte. Zij verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten, die in grote getale uitrukten. Niet alleen een MUG-dienst, maar ook een urgentiehelikopter en brandweerwagens kwamen ter plaatse. Toen zij aankwamen was de twintiger al buiten bewustzijn. Reanimatiepogingen haalden niets meer uit, de urgentie-arts kon enkel zijn overlijden vaststellen.

Kevin was geen lid van de plaatselijke voetbalclub, maar maakte geregeld gebruik van de sportvelden om te joggen. De familie wenste niet te reageren, maar deelde mee dat de jongen donderdagmiddag wordt begraven.

Het voorval doet opnieuw de vraag naar verplichte hartscreening voor jonge sporters opleven. Het is niet de eerste keer dat een jonge sporter overlijdt door plots hartfalen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer