3 Kiana (13) met haar moeder, Riki H. (39). De laatste tijd waren er veel ruzies, volgens de buren
HLN Kiana (13) met haar moeder, Riki H. (39). De laatste tijd waren er veel ruzies, volgens de buren

Kiana (13) vermoedelijk om het leven gebracht na hevige ruzie met moeder (39): moeder aangehouden

In Turnhout is zaterdagavond een 13-jarig meisje omgekomen, vermoedelijk na een hevige ruzie met haar moeder. Riki H. (39) is door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze verschijnt vrijdag voor de raadkamer. 

De Lukerstraat in Turnhout, een rustige straat aan de rand van het centrum, stond zaterdagavond plots vol met combi's en een ziekenwagen. Buren hadden de hulpdiensten verwittigd toen ze een gil hoorden in het rijhuis waar Kiana D.H. met haar moeder Riki H. woont. "We hoorden de laatste tijd meer dan eens een stevige ruzie", vertelt een buurtbewoner. "Maar net zo goed liepen ze minuten later weer hand in hand over straat. Vreemd, allemaal. Het meisje was wel een lief kind.”

De agenten stormden de woning binnen en brachten even later de moeder buiten. "Ze verzette zich totaal niet", aldus buren. De vrouw werd meegenomen voor verhoor en verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter. Ze werd aangehouden, zo werd deze voormiddag bekend.

Het parket van Turnhout wil niet veel kwijt over de zaak. "We kunnen alleen bevestigen dat het meisje volgens de eerste vaststellingen een gewelddadige dood is gestorven", zegt Liezelotte Claessens van het parket Antwerpen afdeling Turnhout. "Op dit moment hebben we een onderzoeksrechter gevorderd voor een onderzoek naar moord. Over het motief en de precieze omstandigheden bestaat nog geen duidelijkheid, en daar gaan we uit respect voor de nabestaanden geen uitspraken over doen." 

Ook de advocaat van de verdachte wil niet reageren voor vrijdag, wanneer de vrouwe voor de raadkamer verschijnt.

Kiana woonde met haar moeder alleen in Turnhout. De papa van het meisje woont in Nederland. "Met de moeder hadden we weinig contact", aldus nog de buren. 

3 De 39-jarige Riki H. wordt weggeleid.
Photonews De 39-jarige Riki H. wordt weggeleid.
3 Bloemen aan het rijhuis in de Lukerstraat in Turnhout, waar Kiana D.H. (13) met haar moeder Riki H. woonde.
Toon Verheijen Bloemen aan het rijhuis in de Lukerstraat in Turnhout, waar Kiana D.H. (13) met haar moeder Riki H. woonde.

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • elke caers

    Snap dat niet hoor dat je dat kan doen je eigen kind vermoorden en ook al ging het niet soms niet goed maar dit doe je niet er bestaat ook iets als praten he veel sterkte voor de naaste familie en de kleine meid weeral een sterretje bij aan de hemel

  • DIRK VAN DESSEL

    Pubers kunnen wreed ambetant zijn ; ik weet het uit ondervinding want deze inmiddels gepensioneerde is lang geleden zo'n ambetant joenk geweest. Maar daar zijn wel een massa andere zware sancties dan uw bloedeigen kind van het leven beroven omdat het een doorheen één der moeilijkste transit fases in het leven moet passeren....

Lees meer