BELGA

Kinderen Didier Bellens vangen bot bij justitie

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft de eis van de kinderen van Didier Bellens, de voormalige CEO van Belgacom (nu bekend als Proximus) die in 2016 stierf, afgewezen. Dat meldt L’Echo. De kinderen van Bellens claimden ongeveer 7 miljoen euro aan compensatie voor het ontslag van hun vader in 2013, dat ze als onrechtmatig beschouwen.

De rechter oordeelde dat het ontslag van Didier Bellens niet onrechtmatig was omdat, gezien de beslissing van de Belgische staat om hem te vervangen, Proximus geen andere keuze had. Hij kende de erfgenamen van Bellens wel de bonus van het jaar 2012 toe, ofwel 500.000 euro. 

Vorig jaar vingen de kinderen van de voormalige CEO ook bot bij de arbeidsrechtbank in Brussel, die zich onbevoegd verklaarde en de zaak terugverwees naar de burgerlijke rechtbank.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Renee Gaillard

    Als je rijk bent ben je nooit rijk genoeg. Als je arm bent vindt de staat dat je nog niet arm genoeg bent.

Lees meer