PHOTO_NEWS

"Danneels heeft niets toe te voegen aan 'oude' aantijgingen"

Het artikel dat vandaag in Het Laatste Nieuws is verschenen over Operatie Kelk, bevat niets meer dan opgewarmde kost. Dat zegt meester Fernand Keuleneer, de advocaat van kardinaal Danneels. In het artikel staat dat Danneels zeker veertig maal op de hoogte werd gebracht van seksueel misbruik binnen de Kerk maar daar niets tegen ondernam.

"De kardinaal heeft op deze aantijgingen reeds geantwoord in het parlement en heeft aan zijn antwoorden van toen niets toe te voegen", liet de advocaat weten. "Hij formuleerde zijn antwoorden toen hij door de parlementaire commissie gehoord werd over de behandeling van seksueel misbruik. Dat verslag kan door iedereen geraadpleegd worden op de website van de Kamer", aldus meester Keuleneer voort.

Niet toevallig
Volgens de advocaat is het niet toevallig dat het artikel in Het Laatste Nieuws net nu verschijnt, een week nadat het Hof van Cassatie de huiszoekingen en inbeslagnames bij de kardinaal en in het aartsbisschoppelijk paleis definitief onwettelijk verklaarde.

Onderzoek
"Het valt mij ook opnieuw op dat in het artikel in de krant verwezen wordt naar 'bronnen dicht bij het onderzoek', en dat er informatie gegeven wordt over de stand van het onderzoek, en wat 'het gerecht' al dan niet geconcludeerd zou hebben", liet meester Keuleneer nog weten. "We zullen de onderzoeksrechter opnieuw verzoeken om na te gaan of er eens te meer sprake is van desinformatie en manipulatie van het onderzoek, en van schending van het onderzoeksgeheim."

Lees meer