2
Toerisme De Panne

Klacht over 'heet strand' van De Panne: is deze toeristische advertentie aanstootgevend of niet?

Een Franstalig persoon heeft bij de Jury voor Ethische Praktijken (JEP) anoniem een klacht ingediend tegen Toerisme De Panne voor deze advertentie. In een mededeling meldt de klager dat de twee meisjes in bikini de grens van het toelaatbare bereiken. Bovendien vindt hij dat ‘hottest beaches’ te veel lijkt op ‘hottest bitches’. Toerismeschepen Bram Degrieck (Onafhankelijk) van De Panne snapt er niets van. 

“Het is de eerste keer dat we over die advertentie een klacht krijgen. Ze staat drie maanden in het magazine van Brussels Airlines dat op alle vluchten van die maatschappij op elke stoel beschikbaar is. Door de vele nationaliteiten op een vliegtuig kozen we voor het Engels. Datzelfde beeld stond twee jaar op de kusttrams en kreeg alleen maar positieve reacties", zo klinkt het.

"De taalkundige verwarring valt volledig ten laste van de klager. De dames op de foto zijn meerderjarig en kennen het beeld waarop ze staan. Met ‘hottest beach’ verwijzen we naar het klimaat. Het strand van De Panne is het zonnigste van de hele kustlijn. We zullen de klager via het JEP uitnodigen voor een warm weekend in onze kustgemeente.”

2
Toerisme De Panne

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • GERARD DE PELECIJN

    Als u niet voor de vrouwen bent, dan bent u tegen, maar laat ze met gerust!

  • HARRY DECROP

    leeft die mens in het feodale tijdperk ?

Lees meer