BELGA

Klacht tegen studenten van ULB wegens antisemitisme

De Belgische Liga tegen Antisemitisme zal een klacht indienen na een anti-joods incident, gisteren op de campus Solbosch van de Franstalige universiteit van Brussel ULB. Joodse studenten werden er uitgejouwd door militanten van de vereniging Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Dat bevestigt Christophe Goossens, advocaat van de Belgische Liga tegen Antisemitisme.

De leden van Boycott, Divestment and Sanctions hadden op de campus een symbolische muur opgericht om de Israëlische politiek in de Bezette Gebieden aan te klagen. Tegen de studenten werd geroepen dat ze "terroristen, fascisten en zionisten" waren.

Volgens de advocaat gaat het niet om een debat over meningsverschillen, maar om hatelijke en antisemitische leuzen die geschreeuwd werden en die een inbreuk vormen tegen de wet-Moureaux uit 1981 die racisme en xenofobie beteugelt.

Volgens Joël Rubinfeld van de Liga gaat het om "onaanvaardbaar gedrag" en moet het bestuur van de universiteit de mensen van Boycott, Divestment and Sanctions van de campus verwijderen.

De academische raad van de ULB houdt vandaag een spoedvergadering over het incident.

Lees meer