Het debat tussen twee lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, Guy Verhofstadt (Open Vld) en Geert Bourgeois (N-VA) werd verstoord door actiegroep Extinction Rebellion. Actievoerders gooiden confetti over de debatterende politici.
Facebook Het debat tussen twee lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, Guy Verhofstadt (Open Vld) en Geert Bourgeois (N-VA) werd verstoord door actiegroep Extinction Rebellion. Actievoerders gooiden confetti over de debatterende politici.

Klimaatactivisten verstoren uitzending ‘De Zevende Dag’ met confettiregen

De live-uitzending van het VRT-programma ‘De Zevende Dag’ werd vanmorgen even verstoord door activisten. Het ging om klimaatactivisten van protestbeweging Extinction Rebellion. 

De actievoerders met olifantenslurfen aan omsingelden presentator Lieven Verstraeten en probeerden in beeld te komen tijdens het debat tussen Guy Verhofstadt (Open Vld) en Geert Bourgeois (N-VA) over Europa. De activisten gooiden met confetti en pamfletten en gingen dan ostentatief op de grond liggen. 

Het debat werd even stilgelegd, de actievoerders werden snel door veiligheidsmensen uit de opnamestudio verwijderd. Daarna ging het gesprek tussen Verhofstadt en Bourgeois onverstoord verder. “Die mensen zouden één ding moeten beseffen: in plaats van hier op de grond te komen liggen, zouden ze beter pro Europa werken. De klimaatproblematiek kan enkel en alleen opgelost worden door meer Europa”, zo reageerde Guy Verhofstadt op het bizarre incident. 

Het protest van Extinction Rebellion werd live gestreamd op hun Facebookpagina. De actiegroep, die in verschillende landen actief is, komt naar eigen zeggen via geweldloos verzet op voor de strijd tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. De groep onderbrak eerder ook al een klimaatconferentie van premier Charles Michel (MR) in Brussel om “de noodtoestand voor het klimaat uit te roepen”. Met de actie van vandaag werd die oproep nog eens herhaald.

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Angelo Cabooter

    Ze hadden een boete moeten krijgen wegens het verstoren van de uitzending.

  • Louwrens Decreton

    Wat een scherts vertoning.

Lees meer