THINKSTOCK

Koelkasten voor project tegen voedselverspilling al na halve dag gestolen

Twee koelkasten, die sinds maandagavond in de Leuvense bibliotheek Tweebronnen opgesteld stonden in het kader van de actie 'N-ICEBOX' tegen voedselverspilling, zijn al na een halve dag door onbekenden ontvreemd. Dat melden de initiatiefnemers.

Zo'n 'N-ICEBOX' bestaat uit een koelkast, een warmhoudkast en een schaal voor groenten en fruit. Eenieder kan er zijn maaltijdoverschotten in komen deponeren zodat andere mensen met kleine of grote honger eruit kunnen meenemen wat ze nodig hebben. De initiatiefnemers wilden hiermee op een creatieve en vooral positieve manier voedselverspilling tegengaan.

Beide tweedehandskoelkasten, die men had aangekocht, bleken een halve dag na de lancering van het project maandagavond al verdwenen. De initiatiefnemers begrijpen niet hoe men in deze bibliotheek op klaarlichte dag met deze toestellen aan de haal is kunnen gaan zonder dat iemand iets opgemerkt heeft. De betrokkenen zijn reeds op zoek naar nieuwe tweedehandskoelkasten, want het project wordt ondanks deze tegenslag voortgezet, luidt het.

Lees meer