Geert Meyfroidt.
VTM Nieuws Geert Meyfroidt.

Exclusief voor abonnees

Komen zwaarlijvige coronapatiënten sneller op intensieve terecht? Experts leggen uit

Op de afdeling intensieve zorg van het UZ Leuven heeft 75% van de coronapatiënten overgewicht. Zijn zwaarlijvige mensen vatbaarder voor het virus? Is het risico op complicaties bij hen groter? Heeft het zin nog snel een crashdieet te volgen om niet op intensieve terecht te komen?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • vandekempen bart

    de receptorcellen waarlangs het virus het lichaam binnendringt, zitten in long, darm en vetwefsel. vandaar de veel grotere kans om op intensieve te belanden voor mensen met obesitas.

  • Dimitri Mostrey

    Het idee dat in ZO Azië geen 'dikke mensen' bestaan is onwaar. Obesitas is geëxplodeerd de laatste 10 jaar. De reden ligt vnl bij de snel groeiende middenklasse en hun voorliefde voor junkfood. Bij kinderen idem. Menig zijn suikerverslaafd. Een verontrustende evolutie. Een junkfoodtaks heeft niet geholpen.

Lees meer