Kerstboodschap koning Filip
VTM Nieuws Kerstboodschap koning Filip

Exclusief voor abonnees

Koning Filip wil snel een regering, maar wat zegt hij écht? Politicoloog Carl Devos (UGent) legt uit

De kerstboodschap van koning Filip was er een zoals we hem kennen: kort, voorzichtig en elk mijnenveld omzeilend. “Als je natuurlijk bezig bent met de tweede langste regeringsvorming in de Belgische geschiedenis - zover zitten we intussen al - met een vrij uitzichtloze situatie waarbij niemand weet welke kant het na Nieuwjaar uitgaat, dan wil je als staatshoofd uiteraard geen aanstoot geven. Koning Filip snakt naar federale stabiliteit”, zegt politiek analist Carl Devos (UGent).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wesley Kenis

    Confederalisme is nog steeds onder een koning. Als hij liever revolutie wil en aan een strop wil bengelen net als de rest van zijn familie dan moet hij gewoon blijven verderstoken. Een democratie waar partijen worden uitgesloten is geen democratie maar een verdoken dictatuur!!!!

  • Bj?rn Vermeire

    Raf Peeters denkt mensen te motiveren door Ze allemaal te verarmen. Wie werkt mag krijgen wat hij verdiend. Wie niet graag werkt, moet het zelf maar weten, maar laat degene die wel voorruit wil in het leven gerust!

Lees meer