BELGA

Konvooi premier Michel en May aangereden na bezoek militair kerkhof: twee agenten gewond

Het konvooi van premier Charles Michel en Brits premier Theresa May is deze voormiddag aangereden na een herdenking op het kerkhof van Saint-Symphorien, nabij Bergen. Twee politieagenten op de motor raakten lichtgewond. Beide regeringsleiders zijn ongedeerd. Van kwaad opzet is momenteel geen sprake.

Het ongeval gebeurde rond 10.40 uur op de A7 ter hoogte van Bergen, zegt Jonathan Pfund, woordvoerder van de federale politie. De twee premiers waren onderweg naar SHAPE, het militaire hoofdkwartier van de NAVO in Bergen toen een automobilist zich tussen het konvooi van premier May en dat van onze eerste minister schoot. 

“Geen kwaad opzet”

Tussen beide wagens reden twee motards van de Henegouwse wegpolitie. Zij moesten uitwijken en zijn op de auto van de premier gebotst.

Michel, ook zelf motorrijder, zou onmiddellijk de opdracht gegeven hebben het konvooi te doen stoppen. 
De twee agenten raakten lichtgewond, Michel en May zijn ongedeerd. Naar verluidt is er geen sprake van kwaad opzet.

Wapenstilstand

De Britse premier bezocht vandaag samen met haar Belgische collega de militaire begraafplaats van Saint-Symphorien nabij Bergen, in het kader van het herdenkingsweekend voor 100 jaar Wapenstilstand. 

Ze brachten er hulde aan de Britse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. Beide staatshoofden legden tijdens de ceremonie, die buiten het oog van het publiek gehouden werd, kransen van witte rozen en klaprozen neer op enkele graven.

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde Eykens

    Zoals altijd, de onschuldigen vangen de klappen op.

  • Karine Roeland

    Waarom moeten ze onder begeleiding van politieagenten op de motor naar een kerkhof? Er is toch geen gevaar voor terroristische aanslagen? Het openbaar vervoer was ook een optie, minder milieuvervuilend, goedkoper.

Lees meer