THINKSTOCK

Kopstuk dievenbende krijgt drie jaar gevangenis

Een vierkoppige dievenbende is door de strafrechter in Kortrijk schuldig bevonden aan een reeks gewelddadige diefstallen tussen februari 2010 en december 2011. Het Izegemse kopstuk verkeert in staat van wettelijke herhaling. Hij kreeg een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar. De anderen kregen mildere straffen.

Volgens de openbaar aanklager hebben de vier beklaagden in totaal 37 feiten in de regio rond Izegem en Ingelmunster op hun geweten. Ze pleegden handtasdiefstallen en inbraken. Vaak schuwden ze ook het geweld niet.

"Spilfiguur Kenny V. was in alle feiten betrokken", sprak de openbaar aanklager, die voor de jongeman 4 jaar effectief vorderde. "Hij handelde vaak alleen, maar soms werd hij geassisteerd door de 3 andere beklaagden of minderjarigen", sprak de openbaar aanklager. Kenny V. was verslaafd aan harddrugs. Zijn drive was het in stand houden van zijn verslaving.

Voor de andere drie beklaagden was de rechter net iets milder. Angelino A. kreeg een werkstraf van 150 uur. Mirando verkeert, net als hoofdbeklaagde Kenny V., in staat van wettelijke herhaling. Hij kreeg 18 maanden effectief. Dominiek D. werd bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar.

Lees meer