iStock

Kortrijkse exhibitionist verplicht naar psychiatrie

Een zestiger die meermaals naakt verscheen op zijn terras in het centrum van Kortrijk moet zich van de rechter verplicht laten opnemen. Daarnaast moet hij ook een behandeling voor zijn stoornis ondergaan. Eerder zat hij al een celstraf uit voor exhibitionisme.

Eind vorig jaar verscheen de man meermaals naakt op het terras van zijn appartement op de Veemarkt, volgens buurtbewoners steeds met zijn geslachtsdeel in de hand. Omdat het niet de eerste keer was, eiste de openbare aanklager een effectieve gevangenisstraf. 

In 2015 veroordeelde de rechtbank hem al eens tot 12 maanden nadat hij naakt lag te zonnen langs het kanaal Kortrijk-Bossuit. Langs dat kanaal loopt een fietspad waar veel minderjarigen passeren op weg naar school. Volgens de beklaagde is het echter een drang. De man toonde berouw tijdens de zitting en vroeg de rechter om hem niet opnieuw naar de gevangenis te sturen.

Daar ging de correctionele rechtbank van Kortrijk vandaag op in. De rechter verplichtte de naaktloper om zich te laten opnemen en behandelen voor zijn stoornis. Als hij deze voorwaarden niet naleeft, moet hij alsnog 15 maand naar cel. De man is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Robert DE REU

    Als de man alleen maar naakt was en geen sexuele handelingen verrichte, waarom moet men daar zo een spel van maken,drugdealers worden soms nog niet zo zwaar gestraft. Lidkaart aanvragen aan de Belgische Naturistenbond, kan soms veel ellende besparen in zo een geval.

  • johny daneels

    Nudisme, ook al misdaad?

Lees meer