BELGA

Kris Peeters ‘not amused’ met kritiek van Pieter De Crem op partijkoers

Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V) betreurt dat partijgenoot Pieter De Crem openlijk de koers van CD&V op de korrel heeft genomen. Volgens Peeters is een interne werkgroep volop bezig met de evaluatie van de tegenvallende verkiezingsuitslag voor CD&V. Die werkgroep komt in september met een rapport. Tot die tijd zouden partijgenoten best "discreet" zijn, aldus Peeters in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

CD&V-kopstuk Pieter De Crem toonde zich het afgelopen weekend in de VTM-studio niet mals voor zijn eigen partij. Volgens hem moeten de christendemocraten het over een andere boeg gooien. Hij is bijvoorbeeld van oordeel dat "de band met de standenorganisaties resoluut doorgeknipt moet worden." De partij moet volgens De Crem ook een andere richting uit, want ze gaat volgens hem te veel mee in een "softgroene koers".

Partijgenoot Kris Peeters was duidelijk ‘not amused’ met de kritiek van De Crem. "Ik ga daar inhoudelijk niet op reageren. Maar als we afspreken dat 12 mensen een evaluatie zullen doorvoeren en dat die dingen in het partijbestuur en de algemene vergadering zullen worden besproken, dan moet er discretie zijn en moeten we niet het gras voor de voeten van die 12 mensen wegmaaien", aldus Peeters.

De interne CD&V-werkgroep zou in september met een rapport komen. Tot die tijd zouden partijgenoten best discreet blijven, meent Peeters.

218 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • vanaeken jokke

    Cd&v heeft de slechte verkiezingsuitslag voor 50 % aan u te danken minister van stilstand.De afbraak politiek die gij voerde omdat ge zelf geen alternatieven wist te bedenken.En alles wat andere partijen wilde veranderen maar blokkeren en tegenwerken.Dat was uw bijdrage aan deze regering.Uw trofee koste 100 miljoen euro de befaamde beurstaks minister no body beuling specialist.De man die de gedupeerde Arco klanten ging uit betalen een dikke leugenaar.

  • Roger Geens

    Peeters heeft gelijk ,de toekomst zal uitwijzen dat rechts zijn beste tijd heeft gehad .In Frankrijk zijn de linkse partijen bijna opgelost in lucht ,doch de vakbonden en andere van dat soort organisaties heeft hun macht overgenomen .

Lees meer